dilluns, 25 de febrer del 2008

CAL REFORMAR EL SENAT


Aquest matí he estat entrevistat als micròfons de Radio Nacional d'Espanya a Tarragona. Durant la meva intervenció he tornat a defensar que cal procedir a la reforma del Senat per tal que exerceixi com a una autèntica cambra de representació territorial, que és la funció que li assigna la Constitució.

Mireu, bona part de de les polítiques que afecten la vida quotidiana de les persones, com ara l'ensenyament, la sanitat o la majoria dels serveis socials, dependen en exclusiva de les Comunitats Autònomes. Per tant, el que cal és modificar la Constitució de manera que el Senat pugui esdevenir una vertadera Cambra territorial.

Nosaltres, des de l'Entesa, entenem també que el català ha de ser emprat amb normalitat tant al Congrés com el Senat. En aquest sentit, vull recordar que a l'últim ple del Senat aquesta legislatura, el grup de l'Entesa va presentar una moció per permetre l'ús del català a la Cambra alta, un moció que va comptar amb el vot en contra dels senadors del Partit Popular (!)

Tot plegat demostra que els senadors tarragonins de l'Entesa Catalana de Progrés hem fet la nostra feina, la que s'esperava de nosaltres. I l'hem fet des d'una perspectiva de progrés econòmic i social, de millora dels drets individuals i d'un millor reconeixement de la realitat plural d'Espanya.

Ens sentim orgullosos de la feina feta i, per això, demanem la confiança dels ciutadans. El proper 9 de març, no en tingueu cap dubte, voteu als candidats de l'Entesa Catalana de Progrés.