diumenge, 17 de febrer del 2008

No és el mateix

Segurament el fet de participar en subsegüents campanyes electorals et fa veure les diferències entre les mateixes. Cada una ha tingut la seva característica que podem recordar d’una manera específica. Encara que em vull centrar en la diferència entre l’anterior i aquesta.


La passada campanya electoral es va desenvolupar en un ambient de rebuig a unes quantes actuacions del Govern del Partit Popular: Una resposta social a la participació en la guerra d’Iraq; una resposta territorial al Plan Hidrológico Nacional i el transversament de l’Ebre; i un rebuig sindical al famós “Decretazo”. Era doncs una campanya contra el PP compartida per molts sectors de la ciutadania catalana.


Ara sembla que l’enemic a batre som els socialistes. Estem veient una agressiva campanya contra el President del Govern per part de partits minoritaris, oblidant que l’autèntic perill es diu Partit Popular.


No és legítim dir que l’experiència per Catalunya és la mateixa d’un Govern del PP que d’un Govern socialista. Qui ho diu, té molt poca memòria o vol que la tinguem nosaltres per fer-nos oblidar els 8 anys de la seva col·laboració amb el PP.


Hi ha dos aspectes que expliciten la diferència entre ambdós Governs:
- L’aprovació en Corts Generals de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, amb el PP en contra i el seu recurs al Tribunal Constitucional. Algú es pot imaginar el desenvolupament de l’Estatut en mans d’un Govern del PP a Madrid? Oi que no seria el mateix?
- El retorn del fantasma del Plan Hidrológico Nacional, enterrat, a proposta del Govern Socialista, per la majoria progressista a Corts Generals. Ens imaginem tornar a sortir al carrer per manifestar el nostre rebuig al PHN?


L’única garantia de que això no tornarà a passar som els socialistes. I si algú no hi troba diferències és perquè aquestes dues coses, l’Estatut i el PHN, l’importen ben poc.


Sembla que només els importa manar, remenar les cireres.